keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kimallusta

Tämän viikon MakroTex-haasteena on kimallus. Viime viikolla laitoin kuvia Kenkäverosta ja tänään kävin päiväsaikaan kyseisessä paikassa ja pääsin sisätiloja kuvaamaan. Pappilakartanorakennuksesta löytyi joulun taikaa ja kimallusta. Kuvat ovat valitettavasti tälläkin kertaa puhelimella räpsittyjä, joten pahoittelut. Laatu ei ole parasta. 

23 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis huone kaikkine ihanine esineineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartanorakennuksessa on useampi erillinen huone, kuten vanhemmissa kartanoissa on tavallista. Kuvat ovat keskimmäisestä salihuoneesta ja muutamasta erillisestä huoneesta. :)

   Poista
 2. Ihanan näköistä! Tuonne on kyllä päästävä. Tiesitkö että Kenkä-sana Kenkäverossa tuli ruotsinkielisestä sanasta kinkeri? Olen aina miettinyt tuota nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkäverossa ovat todella panostaneet koristeluun. Jonkun makuun saattaa mennä jo överiksikin, mutta toisaalta aina ei tarvitse elää less is more -periaatteella. :)
   Minulle tutuin selitys paikan nimelle on, se kun aikanaan ihmiset kulkivat kirkkoon, laittoivat he Kenkäveron kohdalla kengät jalkaan ja kävivät kirkossa ja taasen pois tullessaan kengät otettiin pois jalasta samaisessa kohdassa. Kengät, kun olivat arvokkaita ja harvinaisia niin niitä säästeltiin. Kirkkomatkasta maksettiin näin siis "kenkäveroa".
   Paikan nimestä on kuitenkin useampia tarinoita ja yksi liittyy nimenomaan mainitsemaasi kinkeri-sanaan, missä lukkarilla maksettiin ns. kinkeriveroa. :) Kolmas selitys on liitetty Nuijasotaan, minkä savolaisten antautumistapahtuma on liitetty Kenkäveronniemeen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä, niitä löytyy ja paljon! :D Ajattelin kuvatessani, ettei noita palloja jaksaisi varmaan edes laskea, puhumattakaan, että laskisi kaikki koristeet. :)

   Poista
 4. kaunista kimallusta kaikenkaikkiaan...eniten uitenkin ihastuin tuohon kranssiin...yksinkertaisuus vetoaa minuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ihailin ja tutkin. Ja jännä, vaikka ympärillä oli kuinka kimallusta, katse osui oitis kauniisiin ja koruttomiin mustikanvarpukransseihin. :)

   Poista
 5. Ompa ihana paikka ja kimallusta riitti. Kivasti kuvailit, mustikanvarpukranssi pisti silmään itselläkin, kaiken kimalluksen ja loiston keskellä sen yksinkertainen kauneus huikaisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Paikka on kyllä ihana ja löytyy monenmoista ihailtavaa. :)

   Poista
 6. Vau, mitä valaisimia ja koristeita katossa roikkuukaan, kerrassaan upeita, ottaisin jokaisen!
  Monta kertaa olen ajanut Kenkäveron ohi, mutta vielä en ole koskaan poikennut sinne. Pitäisi kyllä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeiden määrä ja hienous kyllä hämmästyttää. Poikkeahan joskus ihailemaan. :)

   Poista
 7. Tuo kranssi(kuva) on todella kaunis ja kuusesta pidän myös paljon. Kiitos hienoista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista. Kuusi ja kranssi olivat todella kauniita. :)

   Poista
 8. Onpa mielenkiintoinen paikka, kaunis ehdottomasti! Täytyy laittaa mieleen jos sielläpäin satun liikkuumaan.

  VastaaPoista
 9. Wau, mikä tunnelma kuvistasi välityy. Ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tunnelma oli täysin kauniin ympäristön ansiota. :)

   Poista
 10. Aivan mahtavan ihana paikka ja kuvatkin, vaikka ovatkin kännykällä otettu, ovat minusta tosi hienoja, kimallus ja loisto välittyy hyvin.

  VastaaPoista