tiistai 15. syyskuuta 2015

Aurinkoisia unia

Varjot ovat uusimman MakroTex-haasteen aiheena. Itse innostuin kuvaamaan varjoja, mitkä aurinko loi sälekaihtimen läpi uuden väriselle makuuhuoneen seinällemme. Kotonamme on ollut jonkun aikaa käynnissä pientä remontteerinkia. Eteinen on saanut uuden ilmeen (lupaan laittaa kuvia, jahka saadaan vielä viimeiset listat paikalleen), makkareista on lähtenyt tapetit ja seinät ovat saaneet pintaansa uuden värin. Pientä fiksaamista löytyy vielä vähän sieltä sun täältä, mutta kaikki aikanaan ja jatkuvasti löytyy jotain uusittavaa. Saatan kuitenkin välillä vilautella kuvia kodostamme jahka joudan. ;)

Monen mieleen meidän valitsemat seinän värit voivat olla turhan räväkät tai rohkeat. Joskus olen kuullut ihmisten jopa epistelevät omia mieltymyksiään sisustuksen suhteen miettien liikaa asunnon mahdollista seuraavaa omistajaa/asujaa. Ihmettelen kovasti miten kukaan sisustaa omaa kotiaan kodikkaaksi ja näköisekseen, jos sen kuitenkin pitää miellyttää jota kuta, ketä ei edes tunne. Oma koti on aina oma koti ja sen kuuluu näyttää ja tuntua siltä. Olen aina pitänyt väreistä ja nimenomaan kunnon väreistä, sillä oli alusta alkaen selvää, että meidän seiniin jos väriä laitetaan niin se näkyy. Ja niin näkyy. Ja tykkään!Ilokseni huomasin Kodin Kuvalehdessä 17/2015 (s.16)  Arja Kuittisen kirjoittaman jutun, missä trenditutkija Susanna Björklund toivoi, että ihmisillä olisi rohkeutta luottaa omiin mieltymyksiin ja maalata seinät värikkääksi jos mieli tekee, eikä ajatella asunnon myyntiarvoa. Nimenomaan! Samassa jutussa kehotettiin ihmisiä myös luopumaan turhasta tavarasta kodin viihtyisyyden vuoksi. Sitä itsekin kannatan, mutta voi luoja, ettei olekaan helppoa. :D Myönnän. Olen pieni hamsteri. Kerään yhtä sun toista ja kerään pesiä sinne tänne. Mieheni on ollut kärsivällinen asian suhteen, mutta lasten tulon jälkeen tavaramäärä on alkanut kiristää pantaa myös minulla. On ollut pakko oppia punnitsemaan mitä tarvitsee, mitä ei ja on ollut pakko alkaa vaan luopua turhasta. Harjoittelen tätä edelleen, mutta ai, että mieleni lepää, kun askartelutarvikkeeni ovat nyt noin siististi valkoisissa laatikostoissa ja laatikoissa. :)

20 kommenttia:

 1. Oma tupa, oma lupa ja omat värit ja omat ajatukset sisustamisen suhteen - on tärkeää, että viihtyy sierllä, missä asuu.

  VastaaPoista
 2. Ihania, upeita varjoja!
  Sisutuksesta ja väreistä olen aivan samaa mieltä. Useimmille meistä koti on tosi tärkeä paikka ja se täytyy sisustaa niin että asukkaat viihtyvät ja voivat hyvin.
  Tavaroiden järjestely on minulla vielä kesken... :)

  VastaaPoista
 3. Hassun näköisiä, mutta samalla iloisia kuvia. Värit voivat olla räväkät, mutta ilahduttavat mieltä.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja varjot hyvin tyylikkäitä

  VastaaPoista
 5. Onpa hienoja varjoja!
  Tykkään myös seinän uudesta väristä ja olen täysin samaa mieltä, että koti pitää laittaa itselle, ei vieraille, eikä seuraaville asukkaille.;D Askartelutarvikkeesi ovat kadehdittavan hienossa järjestyksessä! Omani ovat kolmessa eri paikassa, toki kaappien sisällä, mutta pientä järjestelyä olisi tehtävä silläkin saralla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän.
   Voi kuule nyt täytyy kuiskaten myöntää, ettei kaikki askartelukamppeet ole siististi tuolla laatikoissa. Työpöytäni on jatkuva kaaos, mikä pitäisi myöskin saada ojennukseen. No ehkä joskus saankin....hetkeksi. :D Ja yhtä sun toista löytyy sieltä sun täältä. Kadehdin ihmisiä, joilla on omat ihanat askarteluhuoneet/-tilat kauniine ja käytännöllisine säilytysratkaisuineen. :) Semmonen olisi niiiiiin ihana. :)

   Poista
 6. K i v o j a ! :) Etenkin nuo ekat - vähän kuin villalankaa tai possun saparoa.

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihana laatikosto askarteluun, meille kanssa tuommoinen! Kaunis tuo seinän väri ja aivan mahtavat varjot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin ikeaan. Sieltä löytyy monta somaa kalustetta, mitkä ovat kuin luotuja askartelijoiden tarvikkeille. ;)

   Poista
 8. Voi vitsi miten kivoja varjokuvia olet saanut napattua. Itseltäni jää tuohon haasteeseen osallistuminen. :( Tuo teidän makuuhuoneen seinä on niin pirteä, että minäkin tahtoisin tuollaisessa huoneessa aamuisin herätä.

  VastaaPoista
 9. Ihanat varjokuvat ja ihana seinä <3 mäkin tykkään väreistä =) koti täytyy tehdä itselle mieluisaksi väreillä ym.jutuilla..

  VastaaPoista
 10. Ihanat varjokuvat ja ihana seinä <3 mäkin tykkään väreistä =) koti täytyy tehdä itselle mieluisaksi väreillä ym.jutuilla..

  VastaaPoista
 11. Oma koti paras paikka.Kivat varjot.

  VastaaPoista
 12. Hauska vastaus haasteeseen. Niin tuttua myös tuo ahdistus tavarapaljoudesta, etenkin näin pikkulapsiperheessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. On lelua, kenkää ja vaatetta joka säähän ja useampaa kappaletta ja vielä parissa eri koossa. Ennen oli vielä pinnasänkyä, sitteriä, syöttötuolia, kaukaloa jne jne...onneks monesta tilanviejästä on jo päässyt eroon, mutta tuleehan tuota aina jotain muuta tilalle. :)

   Poista
  2. Niinpä. On lelua, kenkää ja vaatetta joka säähän ja useampaa kappaletta ja vielä parissa eri koossa. Ennen oli vielä pinnasänkyä, sitteriä, syöttötuolia, kaukaloa jne jne...onneks monesta tilanviejästä on jo päässyt eroon, mutta tuleehan tuota aina jotain muuta tilalle. :)

   Poista
 13. Ihana keltainen seinä!! Mä olen aivan samaa mieltä tuosta seinän maalausjutusta! Vuokralla asuessamme haaveilin värikkäistä tapeteista ja värillisistä seinistä, joten nyt omassa kodissa värimaailma on hyvinkin mieleinen. Ja eihän sitä koskaan tiedä, ehkäpä tämän sitten joskus ostaa joku, joka on mieltynyt samanlaisiin väreihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Sitä ei voi koskaan tietää. Ja moni voi lopulta innostua ja rohkaistua itsekin käyttämään värejä, kun näkee niitä toisten kodeissa. Meillekin ikäänkuin kävi niin entisessä vuokrakodissa, missä olis olohuoneessa vihreät ja makuuhuoneessa siniharmaat seinät. Tykästyttiin silloin kovasti värikylläisyyteen ja koettiin kodin värikkyys omaksemme...ja tässä tulos. :D

   Poista
 14. Hienot varjot. Itsekin olen pikkuhiljaa alkanut luopua valkoisesta väristä Meillä ei olohuoneen seinät ovat sellaiset vaaleanmintunvihreät. Ja tavaraaa meilläkin pitäisi karsia. Vaatteista olen projektia aloitellut.

  VastaaPoista