sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Liimatesting

Hei! Olen Kaisa ja saan onnekkaasti toimia toisinaan Buzzadorina. Buzzadorina olo meinaa sitä, että pääsen toisinaan testaamaan ja arvioimaan joitain uusia tai uudistettuja tuotteita.
Nyt olin niin onnekas, että pääsin buzzaamaan sopivasti Bic Uhu -tuotteita!

Tällainen setti tulla tupsahti minulle postista. Ja ei kun liimaamaan!

Päätin testata tuotteita mihinkäs muuhun kuin korttiaskarteluun ja tein yksinkertaisen joulukortin (joiden tekoa en ole vieläkään varsinaisesti aloittanut. Tulee kiire!)


Kuten sanottu, tein yksinkertaiset joulukortin, koska tällä kertaa pääosassa oli liimojen testaaminen. Liimasin tekstileikekuvan stanssatulle kartongille Bic Uhu Stic liimapuikolla, taustalla olevan kuviopaperin liimasin korttipohjaan Bic Uhu Stic Magic liimapuikolla. Stanssatun kuvion, mihin tekstileike on liimattu, kiinnitin pohjaan Bic Uhu Patafix tarramassatyynyillä, jotta tämä olisi ilmavasti kohollaan, ikäänkuin 3d-tarrapaloilla kiinnitetty. Lopuksi kiinnitin koristeet (ruusut, lehdet ja puolihelmet) Bic Uhu Multi Purpose Adhesive liimalla.

Bic Uhu Stic -liimapuikko
Uhu Stic liimasta luvataan, että se liimaa paperia, pahvia, kartonkia, etikettejä, styroxia nopeasti ja kestävästi. Liimaa kehutaan myös riittoisaksi, helposti levittyväksi ja siistiksi. Liima voidaan pestä pois kylmällä vedellä, eikä se sisällä liuottimia, mikä on hyvä, sillä liima on varmasti käytetty ja toimiva tuote päiväkodeissa ja kouluissa.

Oma arvioni liimasta:
+ nopeasti tarttuva, hieman tahmainen liima
+ ei pistä herkästi paperia kuprulle
+ kestää ihan mukavasti
+ kierrekorkki pitää ehkäisee liiman kuivumista
- liimassa on mieto haju (ei kovinkaan voimakas)
- liimaus ei kestä paljon vääntämistä/taivutusta, vaan rapsahtaa herkästi auki
Bic Uhu Stic Magic -liimapuikko
Tämä liima on veikeää, sillä tämä on sinistä! Liima itsessään on sinisen väristä ja liimatessa jättää jälkeensä sinisen pinnan, mutta kuivuttuaan muuttuu värittömäksi. Hauskaa! Lasten kanssa varmasti kiva liima, sillä liimausjäljen näkee levityksen jälkeen ja liimattavan asian kohdistaminen helpottuu. Tämän liiman luvataan myös liimaavan paperia, kartonkia, valokuvia ja päällystyspaperia (lennokkeihin yms.) nopeasti ja kestävästi. Liiman todetaan olevan riittoisaa, nopeasti kuivuvaa, siistiä ja hajutonta. Myös tämä liima voidaan pestä pois kylmällä vedellä, eikä tämäkään sisällä liuottimia eikä myrkkyjä. Siispä myös hyvä vaihtoehto kouluihin ja päiväkoteihin.

Oma arvioni taikaliimasta:

+ sininen liima on hauskaa ja väri auttaa varmistamaan että liimaa on tarvittavissa kohdissa. Väri helpottaa myös kohdistamista
+ liimaaminen suht siistiä 
+ ei pistä paperia kuprulle
+ tässä liimassa ei ole hajuhaittoja
+ kierrekorkki estää liiman kuivumista
- liimaus ei kestä taivuttamista, vaan liimatut kappaleet alkavat irrota toisistaan. Liiman kestävyys minusta välttävä, käy lasten paperiaskarteluihin
- kuivuu todella nopeasti ja luvattu väri haihtuu hyvin nopeasti pois mikäli liimaa levittää ohuelti, paksulti liimaaminen suht hankalaa ja voi saada aikaan liimamöykkyjä, mikä ei tasaisesti liimaamisessa ole toivottua


Bic Uhu Patafix tarramassatyynyt
En alkuun meinannu ymmärtää mitä nämä ovat! :D Mutta sitten tajusin, että kyseessä on ns. sinitarran uusi tuleminen tai päivitetty versio, 2.0 ? :D Patafix:n sanotaan olevan irroitettava ja uudelleen kiinnitettävä liimatyyny pienten esineiden, kuten piirrosten, kuvien, julisteiden jne. nopeaan ja siistiin kiinnitykseen. Tarramassatyynyt sopivat myös erilaisille pinnoille mm. seinille, oviin ja jopa huonekaluihin. Patafix:n todetaan olevan myös dermatologisesti testattu,

Oma arvioni tarramassatyynyistä:

+ todella siistikäyttöisiä ja monin kerroin kivempaa kuin sinitarra. Kiinnitin testimielessä julisteen oveen näillä tyynyillä ja tarttuu ja pysyy hyvin. Lisäksi käsiin tai liimattaviin pintoihin ei tule sinitarrasta tuttua rasvaisuutta, mikä saattoi tulla myös esim julisteesta läpi ikäväksi läntiksi. Nyt ei tullut.
+ mukavaa käsitellä
+ kestää ja tarttuu hyvin, muttei revi esim paperin pintaa irroitettaessa 
- paketista otettaessa saa vaikutelman, että palan saa helposti irti, kun palat ovat "esileikattu". Itse tarvitsin siistiin irroitukseen kuitenkin sakset avuksi

Bic Uhu Multi Purposet Adhesive kierrä & liimaa
Multi Purpose Adhesive -liimassa on esitteen mukaan 3 ainutlaatuista sivelymahdollisuutta, joiden ansiosta liimaamimnen on helppoa ja tarkkaa. Multiliima liimaa paperia, pahvia, kartonkia, puuta, kankaita, nahkaa, korkkia sekä tämän liiman avulla voi yhdistää eri materiaaleja esim metalliin, keramiikkaan, lasiin, styroxiin ja muoviin. HUOM! Tämä liima ei sovellu valokuville.
Myös tämä liima on dermatologisesti testattu ja sen lisäksi tämä on ensimmäinen liimapullo, joka on valmistettu 88% kasviperäisestä materiaalista. Liiman luvataan olevan siistiä käyttää ja myös tämä liima voidaan pestä kylmällä vedellä. Liima on läpinäkyvää ja myös kuivuu läpinäkyväksi.

Oma arvioni liimasta:
+ "ekoliima" antaa positiivisen vaikutelman
+ ei pahemmin tuoksu miltään
+ liimapuikkoja huomattavasti pitävämpi liimaus. Yllätyin positiivisesti liimauksen pitävyydestä.
+ kapen pään ansiosta saa liimaa levitettyä suht tarkasti
+ liima mukavan nestemäistä eikä paksua möhnää
- kuivuu melko hitaasti
- todella pienten koristeiden liimaaminen tarkasti hankalaa. Vaikka liimassa kapea pää, nestemäistä liimaa tulee kuitenkin turhan reippaasti.
- kuivuu läpinäkyväksi, mutta levinnyt liima jättää kuivuttuaan jälkeensä kiiltävän jäljen
- sen verran kosteaa, että pistää hieman paperia kurpulleKaiken kaikkiaan liimojen kokeilu korttiaskartelussa oli positiivinen kokemus. Puikkoliimoja en ole tähänkään mennessä hirveästi käyttänyt askarteluissani, sillä en ole tähänkään mennessä vakuuttunut niiden pitävyydestä. Näitä puikkoliimoja voin kuitenkin suositella lasten kanssa askarteluun tai kevyiden papereiden yhdistelyyn esim. konttorissa. Järeämpään ja kestävämpään kiinnitykseen nämäkään puikkoliimat eivät mielestäni ole paras mahdollinen vaihtoehto. 
Tarramassatyynyt olivat uusi ja positiivinen tuttavuus. Mikäli tämän tuotteen hinta ei ole pilviä hipova, voisi näitä massatyynyjä hyvin hyödyntää hyvin myös korttiaskartelussa, sillä 3d-tarroihin nähden näiden massatyynyjen valtti on siisti irroitus ja uudelleen kiinnitys. Tarramassatyynyt tarttuvat myös hyvin ja pitävän oloisesti. Myös Multi purpose adhesive -liima oli ihan mukava uusi tuttavuus. Tätä liimaa voisin ajatella käyttäväni korttiaskarteluissakin ja ehkä myös jossain pienissä korjaustehtävissä. :)

Testaaja Kaisa Buzzador kiittää ja kuittaa! Testatkaahan tekin ja kertokaa mielipiteenne. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti