sunnuntai 31. elokuuta 2014

P*skarteluhaaste #243 - Värihaaste

Tämän viikon P*skishaasteena olivat värit: Punainen - Sininen - Valkoinen


Ja minä pallottelin väreistä tällaisen kortin. :)

This weeks challenge was to use colours: Red - Blue - White.
...and I made this card keeping those colours in my mind.

perjantai 29. elokuuta 2014

Haastavaa teippiä

Tässä nyt on aina silloin tällöin tullut käytettyä noita teippejä askarteluissa. Täytyy kyllä sanoa, että ne ovat minulle edelleenkin vähän uusi juttu ja "harjoittelun" aihe. Washiteipit ovat loppujen lopuksi hyvinkin monikäyttöisiä, kunhan niitä vaan keksii käyttää erilailla.

Vielä on osallistumatta Anskin blogisynttäreiden teippihaasteeseen, mutta nyt se asia korjataan.


Jälleen pääsi Ikean teippi käyttöön. :D Halusin tehdä joulukortin ja kun oikein mielikuvitusta käyttää, voi nuo pinkit pallurat nähdä lumisateena! ;D Näin minä ainakin ajattelin ja siitä se ajatus sitten lähti. Ei ihan perinteisen värinen joulukortti, mutta vaihtelu virkistää.
Tausta siis teippailtu pinkkipalloisella teipillä. :)


keskiviikko 27. elokuuta 2014

Josko se olisi itsekin aloitettava pikku hiljaa...

...nimittäin jouluun valmistautuminen.


Vähän nihkeesti tämä jouluilu lähtee käyntiin, mutta eiköhän tämä tästä. :D

maanantai 25. elokuuta 2014

Värityshaastetta

Anskin blogisynttäreiden yhtenä haasteena ja arvonnan aiheena on värittää jotain omaan askarteluun. (klik)


Tilasin kesällä muutaman ihanan leimasimen Lily Of The Valley:ltä ja tässä yksi tilaamistani leimoista. Olen nyt jostain syystä vaihteeksi innostunut värittämään leimakuvia akvarellikynillä. Väritän ensin kuvan mieleni mukaan akvarellikynillä ja levitän myöhemmin värin säiliösiveltimen avulla. Myös normaali vesivärisivellin kera vesikipon hoitaa hommansa, mikäli ei säiliösivellintä omista.
Lisäksi halusin tehdä kuvalle ikäänkuin kehykset. Se onnistui helposti ja yksinkertaisesti niin, että leikkasin valkoisesta kartongista sopivan palan, väritin reunat ProMarkereilla hieman puun tapaiseksi ja liimasin leimakuvan päälle. Eli kehykset ovatkin kuvan takana. :) Samoin tein tekstikyltille.

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Huimaa synttärihumua ja hienoja haasteita ja arvontaa!

Tättärää! Anskin ihanainen ja inspiroiva blogi täyttää vuosia, jonka kunniaksi blgin puolella onkin mahdoton synttärihulina meneillään! Jos et ole vielä kyseisen blogin puolella käynyt, kannattaa se tehdä viimeistään nyt!



Kuvaa klikkaamalla pääset suoraan kuvanmukaisen askartelupaketin arvontasivulle. Klik klik ja osallistumaan. :)

lauantai 23. elokuuta 2014

P*skarteluhaaste #242 - BINGO

Nyt, kun kesähaasteet on kätelty ja synttärihaasteet selätetty, voi hyvin mielin siirtyä elämässä normaalihaasterytmiin. Tämän viikon haasteena oli BINGO. Omaksi suorakseni valitsin: Nappi - X - Kolmio.


Nappeja kortista löytyy, X olkoon vaikka leimakuva ja kolmiot toistuvat viirinauhoissa.

Syksy alkaa tehdä tuloaan ja kylmemmät ilmat sen mukana. Vaikka ulkona alkaa kasvit pikku hiljaa vaipua talviunille, toi posti minulle ja parille ystävälleni kukkaloistoa kuningaskunnasta. Aijai, kyllä lämmitti mieltä. :)


perjantai 22. elokuuta 2014

P*skis 5 vuotta - Villakeijun haaste

...ja Villakeijun haasteena olikin BINGO. Omaksi bingorivikseni valitsin: Itse tehtyjä kukkia - Jokin käyttämättä jäänyt, kauan laatikon pohjalla pyörinyt askartelutarvike - Vintagekuva/muu valmiskuva.


Kukkaset ovat itsetehtyjä, paitsi nuo pienet v.siniset muoviset, mitkä pilkistävät paperikukkien takaa. Ne kuuluvat tuohon "käyttämättä jääneiden" ryhmään. Kyseiset muovikukat ovat hurjan suloisia, mutta silti jostain syystä ovat jääneet käyttämättä. Myös taustapaperi on odottanut jo hetken käyttöön pääsyä. Tyylillisesti paperi on hieman erimaailmaa kuvan kanssa, mutta minusta ne eroavat ja yhdistyvät rohkean mukavasti.
Tähänkään korttiin ei tullut erillistä tekstiä/tervehdystä, mutta ei tämä minusta sellaista välttämättä kaipaakaan. :)

keskiviikko 20. elokuuta 2014

P*skis 5 vuotta - Teippitarhan haaste

Tidii! Ja haasteena on käyttää vähintään kolmea eri teippiä.


Pääsivät Ikean teipit vaihteeksi käyttöön ja aika pinkillä mennään. Jätin kortin tekstittömäksi, koska on ihan kiva noinkin ja tekstin voi jälkikäteen tarvittaessa lisätä. :)

tiistai 19. elokuuta 2014

P*skis 5 vuotta - Heinikan haaste

Haasteeksi annettiin Miehelle, tasavuosi ja harrastus näkyviin.
Ehdin jo hetken tuskailla, millaisen kortin osaisin tehdä, kun lähipiirin miehet eivät nyt ihan heti tasavuosia täyttämässä. Onnekseni eteeni tipahti, kuin tilauksesta, korttitilaus 70 vuotta täyttävälle miehelle, jonka harrastuksista nappasin autot (/autoilun) ja metsän. Pidemmittä puheitta, tässäpä tätä:


Syksy alkaa tulla ja tuo mukanaan aina vain aiemmin pimenevät illat. Lisääntyvä pimeys tuo mukanaan jälleen taas kuvaamisen haasteet. Tällä kortilla oli vähän kiire, joten piti kuvata heti valmistuttuaan (eli tietenkin iltamyöhään) ja laittaa saman tien menemään eteenpäin. Sisävalaistuksen kellertävyyden vuoksi kuvan värit eivät täydellisesti kohtaa todellisen kortin värien kanssa, mutta eipä nuo onneksi kovin paljoa fuskaa. ;)

maanantai 18. elokuuta 2014

P*skis 5 vuotta - Dekorette haaste

Dekoreten P*skikselle kehittelemä synttärihaaste on: Turkoosi sekä vähintään kolme eri koristetta. Tässä minun tulkintani. :)



torstai 14. elokuuta 2014

P*skis 5 vuotta - Heidin Korttipajan haaste

Herttileeri! Pääsin juuri märmättämästi, ettei ole oikein inspistä askarruksiin, kunnes käväisin P*skarteluhaasteen puolella ja koin mykästävän ihanan yllätyksen! Haasteita satelee nyt synttäreiden kunniaksi joka päivä! Huippua! Ja aikaa osallistuakin on ihan inhimillisesti. :)

Tartuin nyt ensimmäisenä Heidin Korttipajan haasteeseen, jossa haastettiin ROHKEASTI KORTTIPOHJALLE eli systeemit suoraan korttipohjalle ilman taustapapereita. Tässä minun tulkintani:


Suoraan korttipohjalle tekeminen on itselle todentotta haastavaa, kun yleensä on tottunut papereiden kanssa pläräämään. Ja kyllä tämän kanssa meinasi välillä hermo mennäkin, mutta vaikeuksien kautta päästiin viimein valmiiseen korttiin. Sangen virkistävä haaste joka tapauksessa. :)

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Prinsessasynttäreitä

...niitä vieteltiin meille hetki sitten. Esikoisemme täytti 4 vuotta ja on astumassa pahimpaan prinsessaikään. :D Prinsessat ja hevoset ovat maailman tärkeimpiä ja ihanimpia asioita. Tietenkin! :) Ja tämä törppö äiti ei ollut muistanut aloittaa neidin kortin tekoa ajoissa, joten piti tuhertaa se iltamyöhään hirveällä kiireellä, mutta hyvin se silti kelpasi. :)


Väripläjäystä ja karnevaalitunneltaa, sitä sai Mankun heppa ympärilleen. :)

Jos tämäkin rouva alkaisi pikku hiljaa ryhdistäytymään normirytmiin askarrusten suhteen. Yritys on ainakin kova. ;)

maanantai 11. elokuuta 2014

P*skarteluhaaste #241

Viimeinen kesä haaste on Piian p*skistiimin jäähyväishaaste ja haastehan on siis MATKAILU.


Itselle haaste tuotti hieman papereiden pyörittelyä ja ideoiden hakemista materiaaleista. Toisinaan saan haasteesta suoraan idean mitä alan työstää ja toteuttaa. Joskus taas haaste pistää pään lyömään tyhjää ja ideointi vie huomattavasti enemmän aikaa. Alkuun (kun viimein sain jotain ideaa) minulla oli hyvin toisenlainen ajatus, mutta vauhdissa tästä muokkautuikin sitten tällainen kortti.
Matkailua tässä on Paris Paris!, mikä ilmenee Eiffel-tornin muodossa.

perjantai 1. elokuuta 2014

P*skarteluhaaste #240

Tällä viikolla SannaS:n haaste oli ihanan haastava ja inspiroiva ja jotenkin....erilainen? Mutta meinasi jo kaiken helteen ja kiireen keskellä kasvaa harmaat hiukset ja mennä hermot! :D Pari korttia meni pieleen ja se ärsytti todella...

Viimein sain kuitenkin hääkorttitilauksen ja päätin yhdistää haasteen ja tilauksen...Tämmöinen tästä sitten tuli:


Kuva ei nyt valitettavasti tee oikeutta kortin väreille ja pahoittelu pilkahtavasta liimasta. Oli niin kiire tehdä, kuvata ja postata, ettei ehdi edes odottamaan, että liima kuivuu kunnolla. :D
Hääkorttiin sain tilaajalta väritoiveet, hääkutsun mukaisesti kraftia ja oranssia ja noh, kraft osuus on upotettu stanssaus. Stanssaukseen leimasin ja embossasin Vilda Stampsin hääparin kultaisella kohopulverilla.

Huh hellettä ja pitää siivota ja pyykätä. Huomenna olisi esikoisen pienet prinsessasynttärit ja sunnuntaina pakkaamista ja maanantaina mummon ja lasten kanssa hämmästelemään piäkaapunkija! Noooh, kyllä nämä touhut tästä jouluksi hiljenee. :D